Σπύρος Παπαδάκης

Σπύρος Παπαδάκης

Σπύρος Παπαδάκης


Ο Δρ. Σπύρος Παπαδάκης είναι απόφοιτος του τμήματος «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) με ειδίκευση στη «Λογιστική και Χρηματοδοτική Διοίκηση». Το 2007 έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης του διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην κατεύθυνση «Διοίκηση Συστημάτων Παραγωγής». Το 2021 κατέστη Διδάκτωρ στο διδακτορικό πρόγραμμα του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Προσδιοριστικοί παράγοντες του κενού απόδοσης ΦΠΑ στην Ελληνική Οικονομία».

Η τρέχουσα απασχόλησή του είναι ως Οικονομικός Επιθεωρητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), αρμόδιος για θέματα «Πόθεν Έσχες», ενώ επί μακρόν διετέλεσε σε διάφορες θέσεις ευθύνης υπηρεσιών της ΑΑΔΕ όπως το ΣΔΟΕ και η Δ/νση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και ελεγκτής Φορολογικού και Τελωνειακού αντικειμένου. Διαθέτει ερευνητική και διδακτική εμπειρία σε διάφορους οργανισμούς μεταξύ των οποίων και η πρώην Σχολή Επιμόρφωσης των Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών (ΣΕΥΥΟ), έχοντας διδάξει σε μεγάλο εύρος τα αντικείμενα της Λογιστικής και της Φορολογίας.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται σε θέματα φοροδιαφυγής και φορολογικών ελέγχων καθώς και σε θέματα διαχείρισης και βιωσιμότητας των Δημόσιων Οικονομικών. Τα άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
  1. Christou A., Eriotis N., Lomis I., Papadakis, S. and Thalassinos, E. (2021), «The Greek Vat Gap: The influence of individual Economic Sectors», European Research Studies Journal, Vol. XXIV, Issue 4B, pp. 851-882.
  2. Eriotis N., Missiakoulis S., Papadakis, S. and Vasiliou D., (2021), «Greek tax reality and the VAT gap: Influential factors», Journal of Accounting and Taxation, Vol. 13, January - March, pp.28- 44.