Ειρήνη Ζωγράφου

Ειρήνη Ζωγράφου

Δόκτωρ


H Δρ. Ειρήνη Ζωγράφου είναι διδάκτωρ του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στο χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Συγκριμένα, είναι κάτοχος του ΜΠΣ στη «Διοκητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό (MBA international)» του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και του ΜΠΣ στον «Σχεδιασμό, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού (MSc)» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης, απέκτησε το πρώτο της πτυχίο από το Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών, πλέον γνωστού ως Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Η Δρ. Ειρήνη Ζωγράφου είναι ερευνητικός συνεργάτης/μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, από το 2020 συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό και συνδιδασκαλία μαθημάτων στους τομείς Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ) του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Το ερευνητικό της έργο περιστρέφεται γύρω από θέματα ΔΑΔ, εργοδοτικής επωνυμίας (employer branding) και επιχειρηματικής απόδοσης. Η έρευνά της έχει παρουσιαστεί σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια, συμπεριλαμβανομένης της «Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Management (European Academy of Management) όπου και υπηρετεί ως υπεύθυνη επικοινωνίας για θέματα ΔΑΔ και οργανωσιακής συμπεριφοράς. Επιπλέον, συμμετέχει σε μια σειρά ερευνητικών προγραμμάτων που εξετάζουν θέματα βέλτιστων πρακτικών ΔΑΔ, καινοτομίας, και επιχειρηματικής απόδοσης.

Τέλος, εκτός από την ακαδημαϊκή της πορεία, η Δρ. Ειρήνη Ζωγράφου διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καλύπτοντας τους τομείς της εκπαίδευσης εργαζομένων, της εξυπηρέτησης πελατών και της διαχείρισης έργων. Έχει λάβει αναγνώριση και βραβεία για τον επαγγελματισμό και τη συνολική της εργασιακή απόδοση από τον Όμιλο Emirates Group στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου και εργαζόταν επί σειρά ετών.