Η Επιχειρηματική Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Αρχαία Σοφία στις Σύγχρονες Διεθνείς Αγορές

22 Μαΐου 2024

Η Επιχειρηματική Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Αρχαία Σοφία στις Σύγχρονες Διεθνείς Αγορές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 11 Μαΐου 2024, η εκδήλωση του Executive MBA με θέμα «Η Επιχειρηματική Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Αρχαία Σοφία στις Σύγχρονες Διεθνείς Αγορές (Revitalizing Heritage: Ancient Wisdom in Modern Markets)». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης του Κεντρικού Κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας. Παρευρέθηκαν επίσης σημαντικές προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και οι φοιτητές και φοιτήτριες του Executive MBA.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε δύο κεντρικές παρουσιάσεις:

  • Η κα Ευγενία Μανωλίδου, Διευθύντρια της Σχολής Αρχαίων Ελληνικών «Ελληνική Αγωγή», παρουσίασε την ομιλία της με θέμα «Αρχαία Ελληνικά: Ένα Ταξίδι Εκπαιδευτικής Αναμόρφωσης».
  • Ο κ. Peter Economides, Brand Strategist, παρουσίασε την ομιλία του με θέμα «Το “branding” στη Ρητορική: Μαθήματα από τον Αριστοτέλη».

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμούς ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Καθηγητής Νικόλαος Ηρειώτης, και ο Διευθυντής του Executive MBA, Καθηγητής Δημήτριος Βασιλείου.

Μετά το πέρας της κάθε ομιλίας, ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και ερωτήσεις από τους φοιτητές και τους συμμετέχοντες, δίνοντας την ευκαιρία για μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων.


Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση πατώντας εδώ.


Ακολουθούν φωτογραφίες της εκδήλωσης:

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο: